100-årskalas

Arvika stad firar 100-årsjubileum som stad i år. Just denna helg uppmärksammas detta lite extra med invigning av en ny lek- och aktivitetspark i stadsparken. Personligen trodde jag inte att de skulle hinna få platsen i ordning i tid för invigningen, för det har mest sett ut som en stor grushög fram tills för ett par dagar sedan. Bara gräset växer upp, kommer det att bli jättefint.
Förutom detta har det varit kaffekalas och massor av aktiviteter runt om i stan, samt ett digert program på scenen som byggts upp på torget.
Arvika Stråkorkester, Arvika Kammarkör och Arvika Konsertförening stod för ett av programmen från stora scenen idag. Tillsammans med Mikael Samuelsson framfördes ett program med musik av Evert Taube. Tänk vad det är kul att spela inför en så stor publik – det var länge sedan. Jag är framförallt glad över att jag orkade spela över huvud taget, då axeln är allt annat än tillmötesgående just nu.
Med tanke på väderprognosen för denna helg, kan man inte vara annat än nöjd. Dagen började mulet och något gråkallt, så jag pälsade på mig både raggsockar och vantar för att hålla kroppen så varm som möjligt inför spelningen. Tack och lov blev det varmare under dagen, och när det var dags att inleda konserten, var det riktigt skönt ute. Efter bara några stycken sprack solen fram ur molntäcket och det blev precis så härligt som vi hade hoppats på.
Imorgon väntar nästa 100-årsfirande. Denna gång i Trefaldighetskyrkan. Det är exakt på dagen 100 år sedan kyrkan invigdes. Imorgon blir det mässa och sedan kyrkkaffe med 100 olika sorters småkakor. Av denna anledning är det nu dags att ladda batterierna (både bokstavligen och bildligen). Det ska bli spännande att se om jag kan få till några bra foton – det är inte helt lätt att fota i den kyrkan, så håll tummarna.
Annonser
Det här inlägget postades i Arvika, fiol, foto, frozen shoulder, kalas, kyrkan, musik, sol. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s